BBC praneša, kad „British Airways“ pilotė penktadienio rytą susisiekė su Shannon oro uosto eismo kontrolės punktu. Ji norėjo sužinoti, ar šioje zonoje vyksta kokios nors karinės pratybos, nes ji pastebėjo kažkokį „greitai judantį objektą“.

Oro eismo kontrolierius patikino, kad jokių pratybų toje teritorijoje nevyksta.

Pilotė, skrendantis iš Kanados Monrealio į Heathrow oro uostą, teigė, kad pastebėjo labai ryškią šviesą skleidžiantį objektą, kuris pasirodė kairėje orlaivio pusėje, o paskui „greitai pajudėjo į šiaurę“.

Moteris norėjo sužinoti, kas tai galėtų būti, tačiau patikino, kad objektas nekelia susidūrimo grėsmės.

Oro linijų „Virgin“ pilotas taip pat tikino matęs neįprastą reiškinį ir pamanė, kad tai gali būti meteoras ar kitas objektas, kirtęs Žemės atmosferą. Jis sakė, kad pastebėjo „keletą objektų, besilaikančių tos pačios trajektorijos“ ir kad jie buvo labai ryškūs. Pilotas tikino, kad matė „du ryškius objektus“ dešinėje lėktuvo pusėje, kurie paskui padidino greitį.

Kitas pilotas pasakojo, kad objektas ar objektai judėjo „astronominiu greičiu“.

Kas tai galėjo būti?

Apostolos Christou, Armagh Observatorijos ir planetariumo astronomas, sakė, kad tai tikriausiai buvo labai dideliu greičiu Žemės atmosferą kertančios kosmoso dulkės.

„Labiausiai tikėtina, kad tai buvo taip vadinama krentanti žvaigždė, – spėjo jis. – Liudininkai minėjo, kad matė labai ryškias šviesas, tad manau, kad objektas ar objektai buvo gana dideli. Negaliu tiksliai pasakyti, bet iš pilotų aprašymo, kosmoso dulkės ar akmenys galėjo būti maždaug graikinio riešuto ar obuolio dydžio“.

Astronomas sakė, kad lapkričio mėnesį tokie dangaus reiškiai pasitaiko dažnai. Paskaičiuota, kad kasmet 40 000 tonų kosminių dulkių pasiekia Žemės paviršių.

Airijos aviacijos administracija (IAA) tiria šį neįprastą reiškinį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (98)