Štai keletas įspūdingiausių Hawkingo prognozių.

Genų redagavimas

Po Stepheno Hawkingo mirties išleistoje knygoje „Brief Answers to the Big Questions“ („Trumpi atsakymai į didžius klausimus“), profesorius prognozavo, kad genetinio redagavimo metodika leis atsirasti ir sparčiai plisti „superžmonių“ klasei – „besivystančių būtybių rasei, kuri nuolatos didės“.

Dirbtinis intelektas

2017 metais profesorius, duodamas interviu žurnalui „Wired“ teigė, kad dirbtinis intelektas yra „kaip džinas paleistas iš butelio“. Stephenas Hawkingas bijojo, kad dirbtinio intelekto raida sukurs „naują gyvenimo formą, kuri nurungs žmones“.

Kosmoso tyrinėjimai

Hawkingas teigė, kad siekiant užtikrinti žmonijos išlikimą, privalėsime kolonizuoti kitas planetas ir saulės sistemas. „Žmonijos plėtra (po kosmosą – aut. past.) gali būti vienintelis dalykas, kuris mus išgelbės nuo pačių mūsų. Esu įsitikinęs, kad žmonėms reikia palikti Žemę“, – sakė jis žiūrovams per Norvegijos mokslo ir menų festivalį 2017 metais.

Klimato kaita

Hawkingas buvo susirūpinęs ir dėl klimato kaitos. Jo rūpestį dar labiau sustiprino Donaldo Trumpo išrinkimas JAV prezidentu. „Trumpo veiksmai (pasitraukimas iš Paryžiaus susitarimo) gali Žemę nustumti nuo bedugnės krašto ir mūsų planeta taps panaši į Venerą, kurioje yra 250 laipsnių karštis pagal Celsijų ir lyja sieros rūgštimi“, – sakė Hawkingas BBC News.

Kontaktas su nežemiškomis būtybėmis

Jis taip pat manė, kad kontaktas su nežemiškomis būtybėmis gali būti ne toks malonus, kaip kad norėtume. 2010 metais jis „Discovery Channel“ teigė, kad „jei mus aplankys ateiviai, rezultatas gali būti toks, koks buvo, kai Kolumbas atrado Ameriką – vietiniams amerikiečiams tai geruoju nesibaigė.“