12
Kitas

Atsakymai

Galvosūkius darbuotojų atrankai naudojo ne tik „Microsoft“ - jie buvo naudojami ir „Apple“, todėl kviečiame paskaityti ir šiuos galvosūkius. „Microsoft“ užduotys tikrai nėra lengvos, todėl patariame gerai pagalvoti.

1. Kiek yra taškų Žemėje, nuo kurių galima paeiti vieną mylią į pietus, tuomet vieną mylią į rytus, o tada vieną mylią į šiaurę ir atsidurti toje pačioje vietoje?

2. Jums buvo duota 10 dėžių su labai dau kamuoliukų. Vienas kamuoliukas sveria 10 gramų, bet vienoje dėžėje yra brokuoti kamuoliukai, sveriantys po 9 gramus. Jums buvo patikėtos labai tikslios elektroninės svarstyklės, kad surastumėte dėžę su brokuotais kamuoliukais, bet jas galite naudoti tik vieną kartą. Kaip surasite tą nelemtą dėžę?

3. Jūs 7 dienoms nusamdote žmogų. Sutariate, kad už savaitės darbą jam sumokėsite visą aukso plytą. Tačiau darbininkas jumis nepasitiki ir reikalauja, kad po truputį jam mokėtumėte kasdien ir jis galėtų pats kaupti auksą. Per daug kiekvieną dieną jam mokėti nenorite, o mažiau - negalite. Kaip supjaustysite aukso plytą, kad kasdien darbininkui galėtumėte skirti vienodo dydžio užmokestį? Galite atlikti tik 2 idealiai tikslius pjūvius.

12
Kitas

Atsakymai