Norvegijos mokslo ir technologijų universiteto mokslininkai išsiaiškino, kad yra ne visai taip, bet moterys vienos nakties nuotykiams kelia kitokius reikalavimus.

Tyrimas įtraukė 763 žmones. Moterys nebūtinai buvo pagrindinis tyrimo subjektas – mokslininkai tiesiog norėjo atrasti skirtumus. Ir jų tikrai yra. Pavyzdžiui, vyram nesvarbu, kieno iniciatyva užmezgami vienos nakties santykiai. Jie taip pat nekelia didelių reikalavimų seksui. Galiausiai, vyrai retai kada gailisi vienos nakties nuotykių. Kur kas dažniau jie gailisi praleidę galimybė tokį nuotykį patirti.

Moterys į šį keistą žmonių bendravimo būdą žiūri visiškai kitaip. Ilgą laiką daugelis moterų nemėgo vienos nakties nuotykių. Dalis juos laikė tiesiog pavojingais, kitos manė, kad jie nėra naudingi moterims, o trečios galvojo, kad tai yra tiesiog nepadoru. Dabar ši nuostata sparčiai keičiasi ir vis daugiau moterų neprieštarauja vienos nakties nuotykiams, bet jiems kelia kur kas daugiau reikalavimų nei vyrai.

Visų pirma, moterys geriau jaučiasi, jei jos pačios inicijuoja seksą su kur nors bare ar kitoje vietoje sutiktu vyru. Taip yra todėl, kad tuomet jos nesijaučia išnaudojamos ir mano, kad geriau kontroliuoja situaciją. Jos taip pat kur kas dažniau gailisi vienos nakties nuotykių, ypač jei seksu liko nepatenkintos. Mokslininkai teigia, kad ir vyrai gali likti nepatenkinti partnerės įgūdžiais, tačiau jie retai dėl to gailisi užmezgę trumpalaikius santykius.

Žinoma, moterys vis tiek pirmenybę teikia ilgalaikiams santykiams ir nemažai jų visiškai atmeta vienos nakties nuotykius. Dr. Leifas Edwardas Ottesenas Kennairas, tyrimo autorius, teigia, kad tai gali būti nulemta ir žmogaus evoliucijos, ir kultūros istorijos. Juk moterys tiesiog daugiau rizikuoja, ryždamosi seksui su nepažįstamuoju. Nepažįstamas vyras gali būti agresyvus (kaip ir nepažįstama moteris, bet vyrui lengviau apsiginti), nėštumo tikimybė taip pat labiau slegia moters pečius. Galiausiai, vyrų ir moterų įvaizdis visuomenėje skiriasi – tikriausiai žinote palyginimą su visrakčiu ir neišrankia spyna.