Tyrėjai į plastiką įtraukė šviesą sugeriančią medžiagą, tad plastikas tampa neatsparus saulės spinduliuotei. Taip pat šis procesas gali būti pigesnė alternatyva plastiko perdirbimui, nes jo net nereikės išvalyti.

Mokslininkas Moritz‘as Kuehnel‘is, iš Svonsio universiteto chemijos departamento, teigė: „Kasmet yra sunaudoja gausybė plastiko – milijardai tonų – ir tik nedidelė šio kiekio dalis yra perdirbama. Mes stengiamės rasti būdą, kaip efektyviai panaudoti tai, ko neperdirbame.“

„Didžiausias šio proceso privalumas yra tai, kad jis nėra išrankus. Galima panaudoti bet kokio tipo atliekas. Net jei plastikinėje margarino dėžutėje dar bus likusio margarino, tai niekaip nesustabdys proceso, jis ir toliau vyks“, – pridūrė mokslininkas. „Šio proceso metu yra gaminamos vandenilio dujos. Galima pačiame paviršiuje pamatyti išsiskiriančius mažus burbuliukus. Juos galima panaudoti kaip kurą ir užpildyti vandeniliu varomą automobilį.“

Visgi, šviesą sugerianti medžiaga į plastiką turi būti įtraukta dar prieš jam patenkant į prekybos sistemą. Tad kol toks plastikas bus pradėtas naudoti pramoniniu lygmeniu ir iš jo pasigaminsime vandenilio, turės praeiti keletą metų.

Tačiau kita gera žinia yra tai, kad šis, Inžinerijos ir fizinių mokslų tyrimų tarybos ir Austrijos naftos-chemijos bendrovės finansuojamas tyrimas parodė, kaip galima perdirbti plastiko likučius ir pasigaminti naujo plastiko. Tad greičiausiai artimiausiu metu iš plastiko dar nepradėsime gaminti vandenilio degalų, bet dabar turime naują būdą, kaip kovoti su plastiko atliekomis.