Įraše jis rodo užtaisytą skylutę prie TKS prijungtos rusų gamybos kapsulės „Sojuz“ sienoje.

„Kaip matote, (stotyje) ramu, gyvename ramiai ir draugiškai, kaip visada“, – sakė 43 metų kosmonautas, vykdantis savo pirmą misiją kosmose.

Skylė buvo aptikta rugpjūčio 30 dieną po oro nuotėkio TKS, kurioje šiuo metu yra astronautų iš Rusijos, JAV ir Vokietijos.

Rusijos kosmoso agentūros „Roskosmos“ vadovas Dmitrijus Rogozinas praėjusią savaitę sukėlė sensaciją pranešęs, kad skylė galėjo būti pragręžta tyčia – arba Žemėje, arba jau kosmose.

Vienas rusų parlamentaras, buvęs kosmonautas, pareiškė, kad skylę galėjo išgręžti koks nors protiškai nestabilus astronautas.

Rusijos kosmoso agentūra sudarė komisiją incidentui ištirti ir nurodė, kad išvados turi būti pateiktos rugsėjo viduryje.

Skylės nuotraukos oficialiai nebuvo skelbtos, bet NASA buvo trumpam paskelbusi filmuotą medžiagą su jos vaizdu. Vėliau įrašas buvo ištrintas.

Tamsiu hermetiku užtaisyta skylė yra po atlanku, klipe parodo S. Prokopjevas. Jis sakė, kad skylę nufilmavo norėdamas „išsklaidyti gandus“.

Jis papasakojo, kaip astronautai aptiko „2 mm skylę, pro kurią ėjo mūsų oras“, ir užtaisė ją trimis hermetiko sluoksniais.

„Prašom nesirūpinti, mums viskas gerai“, – šypsodamasis sakė kosmonautas ir patikino žiūrovus, kad modulis dabar „visiškai hermetiškas“.

„Kaip matote, galime lengvai būti čia be kosminių šalmų ir niekas nekemša skylės pirštu, kaip rašo žiniasklaidoje“, – sakė jis.

Erdvėlaiviu „Sojuz“ astronautai keliauja į TKS ir iš jos. Skylė yra toje „Sojuz“ dalyje, kuri nebus naudojama grįžimui į Žemę.

S. Prokopjevo nufilmuotas klipas sulaukė padėkų jo socialinės žiniasklaidos puslapyje. Diana Apalikova rašė: „Jūs laikotės tikrai gerai. Taip, žmonės pernelyg nerimavo.“

Kiti juokavo apie incidentą. Aleksejus Bolkisevas parašė: „Kitą kartą skyles bandykit gręžti blaivūs.“

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)