Remiantis naujausio tyrimo rezultatais, iš anksto seksui pasirinkdami laiką ir vietą (ir, žinoma, laikydamiesi plano) galime užsitikrinti praktiškai šimtaprocentinę sėkmę lovoje. Specialistai pakalbino beveik tūkstantį porų, kurias iškvotė, ar jie patenkinti savo seksualiniu gyvenimu. Paaiškėjo, kad pasitenkinimą teikiančio sekso paslaptis – „kruopštus ir atsakingas planavimas“.

Tie, kurie savo intymų gyvenimą kruopščiai planuoja ir jam ruošiasi, žymiai dažniau sulaukia džiuginančio rezultato.

Rūro universiteto Vokietijoje mokslininkai analizavo 964 porų intymų gyvenimą. Dauguma iš jų buvo heteroseksualios.

Mokslininkai paprašė porų įvertinti, kaip greitai jie susijaudina, kaip dažnai mėgaujasi seksu ir ar turi su savo seksualiniu gyvenimu susijusių problemų. Tyrime dalyvavusieji taip pat buvo paprašyti įvardyti, kur jų pora šiuo metu yra vadinamojo didžiojo penketo asmenybės teorijos rėmuose – ekstraversiškumo, neurotiškumo, atvirumo naujoms patirtims, sutarimo ir sąmoningumo. Klausimynuose tyrėjai sąmoningumą prilygino veiksmingumui ir organizuotumui – kaip atsvarai spontaniškumui ir nerūpestingumui.

„Sąmoningi individai palankiau vertina savo seksualinę funkciją“, – tyrimo išvadose skelbia mokslininkai. Jos skelbiamos specializuotame leidinyje „The Journal of Sex Research“.

Remiantis naujausiais mokslininkų atradimais, vyrai, kurie save įvardija kaip sąmoningus, statistikai deda daugiau pastangų savo partnerei patenkinti seksualiai, o tai reiškia, jog galiausiai seksas teikia daugiau malonumo abiem partneriams.

„Didesnis sąmoningumas gali būti itin naudingas – ypač kalbant apie seksualinį gyvenimą. Tokie žmonės geba kuriam laikui pamiršti savo poreikius ir interesus, ir didžiausią dėmesį skirti problemų sprendimui, taip rūpindamiesi ilgalaikiais santykiais“, – priduriama išvadose.

Kita vertus, moterys, „kurių partneriai seksualine prasme pasirodė esantys uždaresni, savo seksualinį gyvenimą įvertino prasčiau“.

Kaip ten bebūtų, anot klinikinės psichoterapijos ir psichoterapijos specialistės Julios Velten, kaip ir praktiškai visais gyvenimo atvejais, svarbiausia – bendravimas. Kitaip tariant: jei išmoksite su savo antrąja puse atvirai kalbėtis apie savo poreikius, jūsų intymus gyvenimas neabejotinai pagerės.

Faktas, jog tyrimas atskleidė, kad intymių santykių planavimas iš anksto padeda pasiekti kokybiškesnio galutinio rezultato, iš esmės ne kas kita, o būtent bendravimo svarbos įrodymas. H. Velten įsitikinusi, kad bendravimas padeda sumažinti įtampą ir stiprina tarpusavio ryšį.

Kardinaliai priešingai populiariam mitui tyrimo metu nebuvo rasta jokio santykių trukmės ir seksualinio pasitenkinimo ryšio, o tai leidžia daryti išvadą, kad, bėgant metams, sekso kokybė neprastėja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)