12
Kitas

Atsakymai

Prireiks šiokių tokių žinių, tačiau daugelį atsakymų galite išmąstyti, jei gerai įsiskaitysite į šiuos teiginius ir apie juos pagalvosite.

1. Žalieji augalai išskiria deguonį, todėl yra laikomi Žemės plaučiais. Daugiausia deguonies išskiria pasaulio medžiai ir žolė. Tiesa tai ar melas?

2. ŽIV yra labai pavojingas virusas, viena modernios žmonijos rykščių. ŽIV infekcija kol kas yra nepagydoma, nėra ir patikimų, patvirtintų vakcinų. Tiesa tai ar melas, kad net 10 proc. europiečių yra atsparūs ŽIV?

3. Pilamo vandens keliamas garsas yra skirtingas, priklausomai nuo jo temperatūros – šis efektas lengvai pastebimas žmogaus ausimi. Tiesa tai ar melas?

4. Velociraptoriai buvo šiek tiek aukštesni už šiuolaikinius žmones – jų aukštis siekė vos daugiau nei 2 metrus. Dėl savo dydžio ir bauginančios išvaizdos velociraptoriai buvo pamėgti Holivudo filmų kūrėjų.

5. Natūralus medus niekada nepasensta – mokslininkai yra aptikę senovės Egipto laikais uždarytų medaus stiklainių, kuriuose buvo dar vartojimui tinkamas medus. Medus iš tiesų yra vienintelis maisto produktas, kuris niekada nepasensta. Tiesa?

12
Kitas

Atsakymai