Kaip pranešama tinklalapyje „Project Trumpmore“, ledinė prezidento galva bus 35 metrų aukščio ir 20 metrų pločio. Šie matmenys yra tokie pat, kaip keturių Amerikos prezidentų monumentų, iškaltų iš akmens Rašmoro kalno šlaite. Jau renkamos lėšos projektui realizuoti. Iš viso reikės maždaug 400 tūkstančių eurų, o pats darbas, kurio imsis suomių ir mongolų skulptoriai, truks keturias savaites. Tiksli darbų vieta dar nenumatyta.

„Visuotinis atšilimas – viena svarbiausių dabarties problemų ir temų. Dar esama žmonių, kurie abejoja, ar tai tikrai yra problema. Mes norime sukurti paminklą mums visiems – taip mes pamatysime, per kiek laiko ištirps skulptūra. Dažnai žmonės kažkuo patiki tik tada, kai išvysta tai savo akimis“, – pareiškė žurnalistams „Melting Ice“ vadovas Nicolas Prietas.

D. Trumpas ne kartą viešai abejojo klimato visuotinio atšilimo teorija. Dėl to 2017 metais JAV pasitraukė iš Paryžiaus klimato kaitos susitarimo, kadangi jis, pasak Baltųjų rūmų šeimininko, neatitiko šalies ekonominių interesų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)