Tačiau pasaulį apskriejęs filmas ir fotografo P. Nickleno komentarai sukėlė ir nemažai abejonių. Ar tikrai lokys taip nusilpo dėl bado? Juk vasarą net Kanados Šiaurėje nutirpsta sniegas. Kodėl filmavimo grupė negalėjo pamaitinti kenčiančio gyvūno?

Į šį klausimą atsakyti lengviausia: maitinti laukinius baltuosius lokius Kanadoje yra draudžiama, rašoma BBC.

Fotografas P. Nicklenas yra vienas iš aplinkos apsaugos grupės „Sea Legacy“ įkūrėjęs. Ši grupė savo misiją nurodo taip: „kurti ir platinti istorijas apie gamtą, kad būtų imtąsi pokyčių“.

Kanados laikraštis „National Post“ taip komentuoja fotografo ir jo kolegų darbą: „Šis vaizdo įrašas apie dvesiantį lokį nėra sukurtas mokslininko, dokumentinių filmų kūrėjo ir net ne susirūpinusio stebėtojo. Tai tiesiog viešųjų ryšių akcija“.

Spėjama, kad nufilmuotas baltasis lokys galėjo tiesiog sunkiai sirgti. Biologas Jeffas Higdonas spėjo, kad gyvūną galėjo kankinti agresyvus vėžys.

„Lokys negalėjo taip išbadėti tik dėl to, kad ledas staiga dingo ir jis nebegalėjo daugiau medžioti. Rytinėje Baffin salos pakrantėje ledo vasarą niekada nebūna. Didžiausia tikimybė, kad lokys badavo dėl ligos arba sunkaus sužeidimo“, – savo nuomonę išdėsti J. Higdonas, tačiau jis pabrėžė, kad tai tik spėlionės.

Baltiesiems lokiams dažnai tenka ištverti ilgą laiką neėdus, o kai pasitaiko galimybė susimedžioti daugiau ruonių, jie gali ėsti dideliais kiekiais.

Filmo kūrėjai ginasi neteigę, kad baltasis lokys buvo toks sulysęs ir nusilpęs būtent dėl klimato atšilimo sukeltų pasekmių, tačiau jie tikina, kad problema egzistuoja ir jie tik norėjo atkreipti į tai dėmesį.

My entire @Sea_Legacy team was pushing through their tears and emotions while documenting this dying polar bear. It’s a soul-crushing scene that still haunts me, but I know we need to share both the beautiful and the heartbreaking if we are going to break down the walls of apathy. This is what starvation looks like. The muscles atrophy. No energy. It’s a slow, painful death. When scientists say polar bears will be extinct in the next 100 years, I think of the global population of 25,000 bears dying in this manner. There is no band aid solution. There was no saving this individual bear. People think that we can put platforms in the ocean or we can feed the odd starving bear. The simple truth is this—if the Earth continues to warm, we will lose bears and entire polar ecosystems. This large male bear was not old, and he certainly died within hours or days of this moment. But there are solutions. We must reduce our carbon footprint, eat the right food, stop cutting down our forests, and begin putting the Earth—our home—first. Please join us at @sea_legacy as we search for and implement solutions for the oceans and the animals that rely on them—including us humans. Thank you your support in keeping my @sea_legacy team in the field. With @CristinaMittermeier #turningthetide with @Sea_Legacy #bethechange #nature #naturelovers This video is exclusively managed by Caters News. To license or use in a commercial player please contact info@catersnews.com or call +44 121 616 1100 / +1 646 380 1615”

A post shared by Paul Nicklen (@paulnicklen) on Dec 5, 2017 at 8:52am PST

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)