Reperis, kurio tikrasis vardas Bobby Ray Simmons Jr, yra plokščios Žemės teorijos šalininkas. Ji teigia, kad Žemė yra diskas, o ne sfera. Kai kurie plokščios Žemės teorijos šalininkai teigia, kad NASA samdo apsaugą, kad žmonės nenukristų nuo Žemės krašto. Siekdamas surinkti 1 mln. JAV dol. (720 000 eurų) „GoFundMe" sutelktinio finansavimo svetainėje, B.o.B pasivadino „Show BoB The Curve“ (liet. Parodykite Bobui išlinkimą).

Tai, kad Žemė nėra plokščia jau buvo žinoma Antikos laikais, tačiau kai kurių žmonių tai neįtikina.

Taip pat yra nemažai Žemės nuotraukų iš kosmoso, kuriose matoma, kad Žemė yra apvali, tačiau ir tai ne visiems yra pakankamu argumentu, rašo iflscience.

Nepaisant to, rugsėjo 29 d. fonde buvo surinkta kiek daugiau nei 4,5 tūkst. JAV dol., bet kampanija stiprėjo, spalio 4 d. - jau 5 tūkst. JAV dol.

NASA astronautus taip pat pasiekė žinia apie šią kampaniją ir jie skyrė kelias savo užimtos dienotvarkės minutes tam, kad padėtų reperiui, kaip rašo astronautas Terry Virtsas, sutaupyti

„Žemė yra apvali. Aš skridau aplink ją“, - rašė astronautas, pasidalinęs nuotrauka.

Tuomet įsitraukė Buzzas Aldrinas, antrasis žmogus, išsilaipinęs Mėnulyje.

2016 metais jis „Twitter" paskyroje bendravo su žymiu astrofiziku Neilu DeGrasse'u Tysonu. „Tarp miestų maždaug 16 mylių… kur išlinkimas?, - sakė jis, parodydamas dangaus liniją horizonte. - Kur išlinkimas? Prašau paaiškinti.“

Neilas DeGrasse'as Tysonas mielai tai padarė. „Žemės išlinkimas iš tiesų blokuoja 150 pėdų (apie 45 m) Manhetene, - rašė jis. - Bet dauguma miesto pastatų geroookai aukštesni.“

Kai kurie paaukojusieji B.o.B. kampanijai, išreiškė reperiui palaikymą.
„Kai/jei tai atliksi, pranešk", - parašė asmuo, paaukojęs 20 JAV dol. Kiti buvo skeptiškesni: „Štai 5 JAV dol., kad įsitikintum klystąs“, rašė kitas aukotojas.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (222)