„Istoriškai prieš 50 metų žmonės naudojo namie pagamintus vaistus. Paskui jie pradėjo naudoti vaistinėse parduodamus preparatus. O dabar jie vėl grįžta prie natūralesnių sveikatos produktų vartojimo“, - sakė K.J.Kemper.

Straipsnyje ramunėlės vadinamos vienu iš plačiausiai vartojamų ir saugiausių vaistinių augalų sutrikus virškinamojo trakto veiklai. Naujagimių diegliams gydyti galima nedideliais kiekiais duoti ramunėlių nuoviro, mokyklinio amžiaus vaikų pilvo skausmams, virškinimo sutrikimams, dujų kaupimuisi ir pilvo pūtimui gydyti ramunėles galima maišyti su pipirmėte, anyžiais ar pankoliu.

Imbieras aprašytas kaip vaistas nuo pykinimo ir dispepsijos. Probiotikai (pavyzdžiui, jogurtas) buvo naudojami siekiant užkirsti kelią antibiotikų sukeliamam viduriavimui, naujagimių pilvo diegliams, opiniam kolitui ir daugybei viduriavimo formų. Kita vertus, straipsnyje rašoma, kad anyžių reikėtų vengi kūdikiams, kuriems diegia pilvuką.

Straipsnis rekomenduoja tolesnius augalinių produktų poveikio vaikams tyrimus ir rekomenduoja skatinti tėvų ir pediatrų bendravimą aptariant šias temas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją