Manoma, kad šiai Turkijoje aptiktai mozaikai jau turėtų būti per 2 tūkst. 400 metų. Užrašo kalba rodo, kad tai – senovės graikų mozaika.

Grindų plytelės, iškastos Hatajaus provincijoje prie Turkijos – Sirijos sienos, vaizduoja skeletą, kuris, manoma, puošė aukštesniosios klasės atstovams priklausančių namų valgomojo grindis.

Remiantis Hatajaus archeologijos muziejaus archeologe Demet Kara, dalyvavusia kasinėjimuose, mozaika – artefaktas iš senovės graikų-romėnų miesto Antiochijos.

„Tuo metu aukščiausiems Romos sluoksniams buvo svarbūs du dalykai: vonia ir vakarienė“, - sakė D. Kara.

Ši vieta pradėta kasinėti 2012 m., prasidėjus funikulieriaus statyboms. Atradus palaikų kasinėjimų metu, jų paieškos buvo pratęstos.

Šiuo metu plyteles tiria Turkijos mokslininkai, tvirtinantys, kad panaši mozaika yra ir Italijoje, tačiau ši – daug sudėtingesnė ir išsamesnė.

Senovės Antiochijos miestas buvo įkurtas 3 a. pr. Kr. Tvirtinama, kad jame Jėzaus Kristaus pasekėjai pirmą kartą kartą save pavadino krikščionimis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)