Konkursu siekiama prasmingai paminėti Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimą, Laisvės gynimo 25-ąsias minėjimo metines, ugdyti nuostatą, kad kiekvienas turi gerai žinoti ir suprasti savo tautos istoriją, stiprinti tapatumo ir pasididžiavimo jausmą savo valstybe.

Prieš metus konkursas sulaukė daugiau nei 32 tūkstančių dalyvių. Prie Lietuvoje atlikti žinių pasitikrinimo testą išdrįsusių tautiečių prisijungė ir lietuviai iš daugiau nei 20-ies šalių visame pasaulyje. Dar apie tūkstantį istorijos mylėtojų konkurso testą atliko naujienų portale DELFI bei edukacinės programos „GoHisto” puslapyje.

Konkursas vyksta ne tik DELFI interaktyvioje aplinkoje. Kovo 10 d., ketvirtadienį 10 val. jo užduočių susirinko spręsti ir 5-12 klasių mokiniai, Lietuvos Respublikos piliečiai ir gyventojai bei išeivija. Konkursas vyks mokyklose ir vietos organizacinių komitetų numatytose vietose.

2016 metų Nacionalinio konkurso „Lietuvos istorijos žinovas“ užduotį sudaro 60 klausimų: 55 klausimus parengė užduoties rengimo grupė, kitus 5 klausimus iš vietos istorijos – Lietuvos vietos organizaciniai komitetai.

Kaip pranešė konkurso organizatoriai, jis jau įvyko 400 mokyklų, taip pat 33-uose numatytuose vietos organizaciniuose centruose, komitetų numatytose vietose. Konkurse dalyvavo lietuviai iš Italijos, Baltarusijos, Ukrainos, Švedijos, Portugalijos, Austrijos, Prancūzijos bei kitų šalių.

Portale DELFI konkurso užduotis sprendė 411 žmonių.

Iki kovo 11 d. 12 val. testo aplinkoje žmonės galės pasitikrinti žinias pramogai, nedalyvaudami konkurse.

Konkurso iniciatorius ir organizatorius – Lietuvos istorijos mokytojų asociacija.

Taip pat iki kovo 11d. 12 val visi norintys gali savo pramogai pasitikrinti žinias

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)