Projekto vadovas, VU Gamtos mokslų fakulteto profesorius Juozas Rimantas Lazutka džiaugiasi sėkmingu projekto įgyvendinimu ir jo reikšme mūsų šaliai: „Jungtiniame gyvybės mokslų centre dirbs tarptautiniu mastu pripažintos gyvybės mokslų ir biotechnologijų srities mokslininkų grupės, bus sudarytos puikios praktinio mokymo sąlygos studentams. Lietuva turi palyginti neblogai išplėtotą biotechnologijų pramonę, tačiau susiduriama su šios srities specialistų trūkumu. Todėl naujajame centre skatinsime studentus dar aktyviau įsitraukti į mokslinę veiklą, įgyti daugiau praktinių žinių, o baigus studijas – pasirinkti biotechnologijų tyrėjo profesiją, steigti naujas inovatyvių technologijų įmones ir taip prisidėti prie mūsų valstybės pažangos.“

JGMC kuriamas VU Biochemijos ir Biotechnologijos institutų ir Gamtos mokslų fakulteto pagrindu ir bus sudedamoji integruoto mokslo, studijų ir verslo centro „Santara“ dalis.

Šis centras paskatins didesnes tiesiogines užsienio investicijas į Lietuvą, naujo pažangaus verslo kūrimą, stabdys „protų nutekėjimą“, skatins „protų sugrįžimą“ ir naujų darbo vietų, ypač skirtų jauniems žmonėms, kūrimą.

Rangos darbų vertė su PVM siekia apie 32,3 mln. eurų. Darbus atliko AB „Panevėžio statybos trestas“. Darbų rangos sutartis pasirašyta 2013 m. birželį. JGMC plotas – 24 tūkst. kv. m.

Pirmieji mokslininkai ir studentai JGMC pastate įsikurs jau 2016 m. sausį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)