Vienas pagrindinių šio konkurso tikslų – jaunuosius mokslininkus paskatinti atvirai ir originaliai dalytis savo idėjomis, patraukliai jas pateikti plačiajai visuomenei. Per 3 minutes „Šlovės laboratorijos“ dalyviai komisijai ir žiūrovams mokslinę informaciją privalės pateikti taip, kad nieko bendro su ta sritimi neturintys žmonės suprastų, susidomėtų, patys panorėtų gilinti žinias. Kompetentinga mokslo ir komunikacijos ekspertų komisija vertins kalbos turinį, aiškumą ir pranešėjo charizmatiškumą. Finalo metu savo balsą atiduoti galės ir žiūrovai.

Vilniuje atranka vyks balandžio 23 d. 17.00 val. „Coffee Inn“ (Vokiečių g. 18), Kaune – balandžio 24 d. 14 val. „Coffee Inn“ (Vilniaus g. 28).

Dalyvių kalbas vertins žurnalo „Computer Bild Lietuva“ vyriausiasis redaktorius Andrius Jovaiša, prof. Arvaidas Galdikas (Kauno technologijos universitetas), prof. Vida Mildažienė (Vytauto Didžiojo universitetas), dr. Eglė Gabrėnaitė (VU), doc. Mikas Vengris (VU), prof. Inga Čikotienė (VU).

Į „Šlovės laboratorijos“ finalą pateks 10 geriausių jaunųjų mokslo populiarintojų. Jam pasiruošti dalyviams padės profesionalūs dviejų dienų mokslinės komunikacijos meistriškumo mokymai.

Konkurso dalyvių registracija vyksta iki balandžio 22 d. Registruotis galima čia: www.famelab.lt/registracija . Studentai ir jaunieji mokslininkai, gyvenantys ne Lietuvoje ar dėl kitų geografinių apribojimų negalintys atvykti į konkurso atrankas, gali atsiųsti savo kalbą vaizdo įrašu el. paštu.

„Šlovės laboratorijos“ finalas vyks gegužės 23 d. Vilniaus universiteto bibliotekos Mokslinės komunikacijos ir informacijos centre (MKIC), Saulėtekio al. 5, Vilniuje.

„Šlovės laboratorija“ – tai tarptautinis konkursas, ieškantis mokslo talentų, sugebančių paprastai ir su aistra kalbėti apie mokslą. Šiame konkurse gali dalyvauti studentai ir jaunieji mokslininkai, atstovaujantys biomedicinos, fizinių, technologijos ir žemės ūkio mokslų sritims. „Šlovės laboratoriją“ organizuoja Vilniaus universitetas kartu su Britų taryba. Pagrindinis konkurso prizas – galimybė atstovauti Lietuvai Čeltnamo mokslo festivalyje (Didžioji Britanija). Daugiau informacijos: www.famelab.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją