Projekto autoriai siekė išmatuoti radiacijos lygius pirmojo reaktoriaus viduje bei apžiūrėti statinio konstrukcijų būklę. Tikimasi, jog ateityje bus rastas saugus būdas likviduoti išsilydžiusias reaktoriaus šerdis. Vaizdo medžiaga iš Daiichi reaktoriaus vidaus buvo paviešinta tesint TEPCO (The Tokyo Elctric Power Company) duotą pažadą, dalintis ir viešinti visą su katastrofą susijusią informaciją siekiant skaidraus padėties nušvietimo.

Į reaktoriaus vidų robotas buvo pasiųstas per siaurą, vos 10 centimetrų skersmens vamzdį pastato konstrukcijose. Todėl ir paties roboto forma primena gyvatės kūną. Prasiskverbęs pro vamzdį aparatas išsilenkia į „U“ raidės formą ir pradeda filmuoti. Geltoni skaičiai vaizdo įrašo šonuose nurodo filmavimo datą bei radiacijos dozę sivertais per valandą (Sv/h). Vienoje vietoje ekrane fiksuojami parodymai pasiekė 9,7 Sv/h dozę, kuri suaugusį žmogų pribaigtų per 60 minučių.

Buvo tikimąsi, kad Hitachi pagamintas miniatiūrinis robotas reaktoriaus viduje veiks bent 10 valandų, tačiau jau po trijų valandų jis atsijungė dėl nežinomų priežasčių. Teigiama, kad robotas tiesiog sustojo ir nebeveikia. Kitais metais, į tą pačią vietą, planuojama paleisti analogišką robotą, o iki tol tikrinamos galimos gedimo priežastys.