Britų tarybos atstovė „Šlovės laboratorijos“ vadovė Danguolė Kiznienė susirinkusiesiems paaiškins konkurso taisykles ir vertinimo kriterijus. Išklausę buvusių „Šlovės laboratorijos“ dalyvių ir A. Žebrausko patarimus, visi panorėję turės galimybę pritaikyti įgytus įgūdžius – ekspromtu pasakyti kalbą.

„Šlovės laboratorijos“ konkursu siekiama įkvėpti ir paskatinti jaunuosius mokslininkus aktyviai, atvirai ir originaliai dalytis savo idėjomis, įrodyti, kad mokslas gali tapti populiariosios kultūros dalimi. Žiūrovams ir vertinimo komisijai per 3 minutes dalyviai savo pranešimą privalo pristatyti taip, kad jų pateiktą informaciją suprastų ir su ta mokslo sritimi nieko bendro neturintis klausytojas. Kalba bus vertinama atsižvelgiant į pranešimo turinį, aiškumą ir jaunojo mokslininko charizmatiškumą.

„Mokslinių tyrimų rezultatų pristatymas visuomenei tampa neatsiejama mokslininko karjeros dalimi. Tyrėjai, gebėdami pristatyti mokslo rezultatus suprantamai ir įdomiai, keičia nusistovėjusius stereotipus apie mokslininko profesiją, kelia mokslo prestižą, skatina žmones domėtis gamtos, fiziniais ir inžinieriais mokslais, o mokinius rinktis mokslininko kelią“, – apie mokslo populiarinimo svarbą sakė D. Kiznienė.

Konkurso dalyvių registracija vyksta iki balandžio 22 d. Registruotis galima šioje svetainėje.

Studentai ir jaunieji mokslininkai, gyvenantys ne Lietuvoje ar dėl kitų geografinių apribojimų negalintys atvykti į konkurso atrankas Vilniuje (balandžio 23 d.) ir Kaune (balandžio 24 d.), gali atsiųsti savo kalbą vaizdo įrašu adresu famelab2015@cr.vu.lt.

„Šlovės laboratorijos“ finalas vyks gegužės 23 d. Vilniaus universiteto Mokslinės komunikacijos ir informacijos centre (MKIC), Saulėtekio al. 5, Vilnius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)