Informaciją apie tai paskelbė leidinio „The Information“ žurnalistė Jessica Lessin. „Šio sandorio, kuris vis dar aptarinėjamas, tikslas yra paremti „SpaceX“ palydovų tinklo kūrimą. Per šį tinklą milijardams žmonių be interneto prieigos galima būtų teikti nebrangias ryšio paslaugas“.

Šaltinis, susipažinęs su numanomuoju sandoriu, sakė, jog „Google“ įvertino visą bendrovę „SpaceX“ didesne nei 10 mlrd. JAV dolerių suma.

2010 metais ši privati veiklą kosmose vystanti kompanija tapo pirma privačia bendrove, kuri sėkmingai iškėlė aparatą į kosmosą ir sėkmingai jį susigrąžino.

Mažiau nei per dešimtmetį „SpaceX“ pažanga kosminių skrydžių srityje buvo neįtikėtina: bendrovė jau gabena krovinius į Tarptautinę kosminę stotį, sukūrė kapsulę žmonių gabenimui. Ilgalaikiuose įmonės planuose – sukurti daugkartinio naudojimo raketas ir kapsules, kurios labai smarkiai sumažintų kosminių kelionių kainą.

Leidiniui „Bloomberg Businessweek“ E. Muskas prasitarė, kad jo „Kosminio interneto avantiūra vieną dieną gali išsiplėsti iki pat Marso“.

„Globalinis komunikacijų tinklas bus labai svarbus ir Marse. Manau, kad tai reikia padaryti ir nematau, kad tą darytų kas nors kitas“, – per interviu sakė E. Muskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)