Televizijos kanalo „Channel 4“ dokumentinių filmų „Dead Famous DNA“ tikslas – aptikti pačių garsiausių istorijoje žmonių palaikus ar jų dalis – nuo Adolfo Hitlerio plaukų ir Elviso Presley DNR iki Napoleono ir jo penio. Dokumentinio filmo pasakotojas Markas Evansas apžiūrėti šio istorinio organo vyko į Naująjį Džersį (JAV). Dabartiniam šio organo turėtojui Evanui Lattimeriui Napoleono penį paliko jo tėvas, garsus urologas, už 3000 dolerių įsigijęs jį aukcione Paryžiuje. Šis objektas Lattimerių šeimoje vadinamas „Napoleono daiktu“.

„Tėtis tikėjo, kad urologija turėtų būti padorus ir garbingas darbas, o ne kažkoks pokštas. O šis daiktas yra labai mažas, bet jis ir garsus tuo, kad yra mažas. Struktūriniu požiūriu jis yra idealus, universitete buvo atlikta rentgenograma bei kiti tyrimai, todėl akivaizdu, kad tai yra tai, ką manome esant“, - pasakojo R. Lattimeris.

O tai kaip gi šis Napoleono „daiktas“ išliko nesuiręs? Panašu, kad imperatoriaus penį skrodimo metu 17 liudininkų akivaizdoje nupjovė jo negailestingas gydytojas Francesco Autommarchi, o vėliau jis pateko į kunigo Abbé Anges Paul Vignali rankas. A. A. P. Vignali šeimoje relikvija buvo iki tol, kol ją 1924 m. nusipirko amerikietis retų knygų kolekcininkas A.S.W. Rosenbachas. 1927 m. Prancūzijos šis imperatoriškasis pasididžiavimas buvo eksponuojamas Niujorko Prancūzijos meno muziejuje.

Dabartinis lytinio organo savininkas jį vertina kaip istorinę vertybę. El Lattimeris Napoleono penį leido pamatyti tik dešimčiai žmonių. Jis niekada nebuvo nei filmuotas, nei fotografuotas.

„Esu matęs daugybę penių – nuo čichuachua iki kašaloto. Šis yra labai sudžiuvęs. P Naujasis Džersis yra paskutinė vieta, kur jo ieškočiau. Keista, kaip toks suvytęs penis galėjo nukeliauti toliau, nei kada nors pavyko pačiam Napoleonui“, - stebėjosi M. Evansas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (141)