Kempinę primenanti ypač tanki medžiaga su peptidinėmis struktūromis leidžia sukurti išmaniesiems telefonams skirtus akumuliatorius. Pastarieji galėtų pilnai įsikrauti vos per pusę minutės.

Dabartiniai kompanijos ekspertų sukurti naujų baterijų prototipai yra per daug gremėzdiški, kad būtų naudojami mobiliuose įrenginiuose, tačiau naujovė serijiniuose gaminiuose galėtų pasirodyti jau 2016 m.

Izraelio kompanijai jau pavyko pritraukti apie 48 mln. JAV dolerių investicijų, skirtų savo idėjoms įgyvendinti. Tarp investuotojų yra vienas didžiausių Azijos išmaniųjų telefonų gamintojų, taip pat rusų milijardierius Romanas Abramovičius.

Teigiama, kad naujo tipo akumuliatorių turėsiantys išmanieji telefonai bus maždaug 100-150 JAV dolerių brangesni už analogus su įprastomis baterijomis.

„StoreDot“ atstovų teigimu, nauji akumuliatoriai įkrovimų/iškrovimų ciklų skaičius neviršys 1500 kartų. Viso to turėtų užtekti mobilų įrenginį eksploatuoti maždaug trejus metus.

Naujoji technologija leis sukurti ir automobiliams skirtus akumuliatorius, kurie galėtų pilnai įsikrauti per dvi – tris minutes vietoj dabartinių kelių valandų.