Jos greičiau pradėjo sėstis ir mažiau pavargdavo jau išrašius iš ligoninės.

Tyrimo autoriai teigia, kad net jei operacijos metu pacientai yra be sąmonės, jų smegenys fiksuoja tai, kas vyksta operacijos metu. Paciento pasąmonėje gali likti seselių ir gydytojų pastabos, kurios sveikimo metu gali sukelti nerimą ir diskomfortą. Tyrimo rezultatai neseniai buvo išspausdinti biuletenyje “Acta Anaesthesiologica Scandinavia 2001”.

Todėl pacientui narkozės metu vertėtų duoti klausytis raminančios muzikos ir palaikyti jį drąsinančiais žodžiais, kad jis negirdėtų to, ką kalbą seselės ir gydytojai.

Tyrimo metu buvo stebimos 90 moterų, kurių vienai grupei buvo duodama klausytis muzikos, kitai - muzikos ir žodžių derinio, o trečiai grupei teko išgirsti viską, kas kalbama operacinėje.

Tyrėjų nuostabai, kitiems pooperaciniams reiškiniams, tokiems kaip pykinimas, vidaus organų darbas ar užsibuvimas ligoninėje, muzika įtakos neturėjo. Taip pat tyrėjai negali pasakyti, kodėl muzika ir muzikos bei žodžių derinys turėjo skirtingą poveikį.

Tyrimo autoriai rašo, kad rezultatus reikėtų patikrinti dar kartą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją