„Šiais metais Lietuva tapo kosmine valstybe. Savo pavyzdžiu įrodėme, kad galime kurti ir sėkmingai įgyvendinti mažo tipo palydovų misijas. Prie mūsų sėkmės daug prisidėjo ir NASA „Ames“ tyrimų centro mokslininkai, kurių įžvalgos konferencijoje turėtų sulaukti didelio dėmesio“, – sako Linas Sargautis, Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos fakulteto veiklos ekspertas ir vienas iš konferencijos organizatorių.

Konferencijoje NASA „Ames“ tyrimų centre dirbantis Jaroux Belgacem‘as skaitys pranešimą apie mažųjų palydovų vaidmenį augančioje kosmoso pramonėje, o Harry Partridge‘as kalbės apie techninius iššūkius, su kuriais susiduriama, norint kosmoso palydovus sukurti gerokai mažesnius, rašoma renginio organizatorių pranešime spaudai.

Šių metų spalio pradžioje Lietuvos Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA) ir NASA pasirašė bendradarbiavimo sutartį dėl tarptautinės stažuočių programos. Į konferenciją atvykstančių NASA mokslininkų vizitas – dar vienas glaudaus bendradarbiavimo pavyzdys.

Spalio 21–23 dienomis vyksiančioje „Space Economy in the Multipolar World, 2014 (SEMWO 2014)“ konferencijoje Lietuvos, JAV, Saudo Arabijos, Didžiosios Britanijos, Italijos, Ukrainos ir kitų šalių atstovai diskutuos ir dalysis įžvalgomis apie vykdomus kosmoso tyrimus, kosmoso ateities perspektyvas, mokslinių ir inovatyvių projektų finansavimo galimybes. Renginyje taip pat bus apdovanoti Lietuvos palydovų „CanSat“, raketų ir bepiločių orlaivių konkurso nugalėtojai.

Vieną didžiausių tokio pobūdžio konferencijų Baltijos šalyse organizuoja Lietuvos kosmoso asociacija su Vilniaus universitetu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)