Treniruotės su kūno svoriu buvo populiarios dar senovėje. Kaip ir treniruotės su laisvais svoriais. Devinto šimtmečio pradžioje tie, kas norėjo sustiprėti ir turėti atletišką kūną, kilnojo save ir laisvus svorius. To visiškai pakako. Tais laikais buvo užfiksuoti tokie stipruolių atliekami triukai, kurie ir šių dienų galiūnams pasirodytų ne iš lengvųjų. Ir dabar šios treniruotės vėl tampa populiarios. Žmonės vėl pradeda masiškai naudoti ir seniai pamirštas metodikas, ir pamirštus įrankius. Kyla klausimas, kodėl?

Atsakymas paprastas – todėl, kad šios metodikos veikia. Taip pasiekiami rezultatai yra gerokai įspūdingesni, nei treniruojantis su treniruokliais. Todėl natūralu, kad tiek daug žmonių vėl sugrįžta prie treniruočių su savo kūno svoriu ir laisvais svoriais. Galima sportuoti bet kur – parke, kieme ar tiesiog namuose. Naudojami įrankiai yra kompaktiški ir lengvai transportuojami. Ypač kai kalbama apie savo kūno svorį. Žinodami pratimus ir jų atlikimo techniką, galėsite sportuoti net poilsiaudami.

Darbas su kūno svoriu yra pats natūraliausias – juk žmogus turi gebėti valdyti savo kūną. Ne veltui visame pasaulyje vis labiau populiarėja tokios fizinio aktyvumo kryptys, kaip joga, pilatesas, TRX-kabančių diržų sistema, kur judesiai atliekami būtent su kūno svoriu, įveikiant gravitacijos jėgą. Treniruočių metu naudojami tokie prietaisai, kaip skersinis, lygiagretės, paslankios rankenėlės, gimnastikos žiedai, virvė, švediška sienelė, stabilumo kamuoliai, pusiausvyros ir STEP platformos, BOSU treniruoklis ir tiesiog paprastas kilimėlis. Visa tai leidžia atlikti daug įvairių pratimų, kurie, ugdant fizines ypatybes, yra kur kas efektyvesni, nei daugumai įprasti jėgos treniruokliuose atliekami pratimai. O jei dar prijungiami pratimai su svarsčiais ar štanga, pratimų įvairovė tokia, kad jokios treniruotės su treniruokliais to suteikti negali. O juk kuo visapusiškesnės treniruotės, tuo žmogaus kūnas atletiškesnis ir funkcionalesnis.

Yra labai paprastas dėsnis, kiekvienam leidžiantis suprasti, kas yra optimalu. Žmogus stiprėja, atlikdamas judesį ir, atlikdamas jį daug kartų, daro tai vis efektyviau. Vadinasi, jeigu daug kartų atliksite judesius, kurie dažnai pasitaiko gyvenime, tapsite juose stipresni ir atliksite juos efektyviau. Būsite darbingesni. Ir tada kyla klausimas: kur galima panaudoti judesius, kuriuos atliekate su treniruokliais?

Mokslo festivalio „Erdvėlaivis Žemė“ paskaitos metu bus demonstruojamos fitneso naujovės, pratimai ant funkcinių treniruoklių, gimnastikos kamuolių, nestabilių platformų, kurie ypač padeda sumažinti kūno masę. Naudojant segmentines kūno kompozicijos svarstykles, lyginamas metabolinis ir biologinis žmogaus amžius, nustatomas kūno masės indeksas, raumenų ir riebalų santykis.

Kviečiame apsilankyti rugsėjo 16 d. 12.50 val. Panevėžio kolegijoje (Laisvės a. 23).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)