„Laboratorijoje sukurta moderni mokslinių tyrimų ir naujų produktų vystymo bazė, skirta ne tik tirti, bet ir galutiniams produktams kurti. Nors mūsų produkcija ir toliau bus gaminama mūsų gamybos padalinyje, po kiek daugiau nei metų darbo duris atvėrusioje laboratorijoje bus kuriami ir gaminami mikroorganizmais grįstų naujų produktų prototipai sveikesnei gyvensenai ir saugesnei aplinkai, taip pat auginami mūsų produktuose naudojami probiotikai", - sako biotechnologijų startuolės UAB „ProBioSanus" generalinis direktorius Tomas Andrejauskas.

Nors „Probiosan Laboratory" oficialiai duris atvėrė tik šiandien, joje kuris laikas jau darbuojasi mokslininkai - laboratorijoje jau sukurti trys nauji produktai. Vienas jų - pasaulinė naujovė - skystas muilas su probiotikais.

„Šiais metais planuojame sukurti ir į rinką išleisti keletą naujų produktų. Viena didžiausių naujovių - pirmas pasaulyje muilas su probiotikais arba, kitaip tariant, gerosiomis bakterijomis. Šis muilas, kurio kol kas pagaminome tik ribotą kiekį, nuplauna nešvarumus ir palieka ant odos gerąsias bakterijas. Jos konkuruoja su blogosiomis ir taip prisideda prie efektyvesnės higienos. Be to, mūsų naudojamos bakterijos išskiria metabolitus, kurie yra naudingi žmogaus odai", - aiškina T. Andrejauskas, kurio vadovaujamos įmonės asortimente jau yra 20 buičiai skirtų produktų su gerosiomis bakterijomis.

„Probiosan Laboratory" buvo įkurta investavus „Verslo angelų fondui I", kurio steigėjas yra Europos investicijų fondas (EIF), kartu su keliais verslo angelais.

„Man labai malonu dalyvauti tokios novatoriškos laboratorijos atidaryme, kuri atsirado padedant Verslo angelų fondui - mažoms ir vidutinėms Lietuvos įmonėms skirtai novatoriškai iniciatyvai, prieš kelerius metus įsteigtai EIF bendradarbiaujant su Lietuvos valdžios institucijomis. „ProBioSanus" yra puikus pavyzdys, kaip rizikos kapitalo investicija kartu su investuotojų žiniomis ir įmonių valdymo patirtimi gali paskatinti naujų, inovatyvių startuolių plėtrą ir prisidėti prie inovacijų skatinimo Europoje", - teigia EIF direktoriaus pavaduotoja Marjut Santoni.

Naujoji laboratorija yra viena iš pirmųjų plyno lauko mokslinių-komercinių investicijų Lietuvoje po krizės, įgyvendintų pasinaudojant rizikos kapitalo ir ES struktūrinių fondų paramos priemonėmis. Iš viso per 12 mėnesių į laboratoriją buvo investuota kiek daugiau nei 2 mln. litų. Pusę sumos investavo UAB „ProBioSanus", likusi suma buvo gauta kaip parama pagal „Intelektas LT+" paramos programą.

2012 m. įsteigta biotechnologijų startuolė UAB „ProBioSanus" vysto ir gamina natūralius, probiotikų pagrindu sukurtas valymo bei asmens higienos produktus, užtikrinančius sveiką ir subalansuotą mikrobiologinę aplinką. Natūralios gamyboje naudojamos medžiagos ir probiotikai užtikrina efektyvų bei nekenksmingą žmogui ir aplinkai valymą bei patalpų priežiūrą. Įmonės produktų asortimente buityje naudojamos valymo priemonės - nuo indų ploviklio, įvairių paviršių valiklių iki purškiklių, naikinančių įvairius alergenus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)