17
Kitas

Darrenas Campo, televizijos prodiuseris ir vadovas

Kevinas Andersonas
Mokslinės fantastikos autorius

Pažvelkite į neįtikėtina biotipų įvairovę čia, Žemėje – visi jie išsivystė esant toms pačioms planetos sąlygoms. Netikiu, kad ateivių rūšis, atsiradusi visiškai kitokiu biocheminiu pagrindu, galėtų būti su dviem rankomis, dviem kojomis, dviem akimis, ausimis šnervėmis... dviejų lyčių, šiltakraujai ir panašiai. Tačiau tam, kad ateiviai būtų intelektualūs, turėtume numanyti, kad bus didelio tūrio smegenys, todėl organizmui reikėtų kažkokio apsauginio mechanizmo gyvybiškai svarbioms smegenims – kaukolės, egzoskeleto ar kažko panašaus.

Norint pasigaminti įrankius jiems reikėtų kažkokių manipuliacijai reikalingų organų, panašių į pirštus (nebūtinai su nykščiu priešais kitus pirštus – tai gali būti ir čiuptuvai). Taip pat ateiviai turėtų turėti reprodukcinę sistemą, tačiau tai gali būti ir pumpuravimasis, ir pasidalijimas, ir kaiušinių dėjimas – nebūtinai mums būdingas gyvo palikuonio pagimdymas. Jie turėtų turėti kažkokią jutiklių sistemą, akių ausų ir uoslės organų atitikmenis. Tačiau jų „akys“ būtų išsivystę taip, kad optimaliai veiktų jų pačių šviesulio spektre, nebūtinai mūsų Saulės spektre.

Ar jie gyventų jūroje? Dujinio giganto debesyje? Ant kieto žemės paviršiaus? Dykumoje? Džiunglėse? Jiems reikėtų kažkaip maitintis ar gauti energiją kitais būdais, jiems reikėtų ir kažkokios šalinimo sistemos. Taip pat jie turėtų bendrauti. Kaip – gal balsu? O gal feromonais? Ar žybsinčiais odos plotais?

17
Kitas

Darrenas Campo, televizijos prodiuseris ir vadovas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (108)