Kosminis laivas „Sojuz“, kuriame buvo JAV nacionalinės aeronautikos ir kosmoso administracijos (NASA) astronautas Reidas Wisemanas, Rusijos kosmonautas Maksas Surajevas ir Europos kosmoso agentūros (ESA) astronautas vokietis Alexanderis Gerstas, pasiekė orbitinę stotį 5 val. 44 min. Maskvos (4 val. 44 min. Lietuvos) laiku. Jie vos šešiomis valandomis anksčiau pakilo iš Baikonūro kosmodromo Kazachstane.

Skrydžių valdymo centras Maskvoje pasveikino įgulos narius su sėkmingu susijungimu.

Jie prisidės prie dviejų Rusijos kosmonautų ir vieno amerikiečio, kurie dirba TKS nuo kovo.

Rusijos ir JAV kosmoso agentūros tęsia bendradarbiavimą, nors abiejų šalių santykiai pašlijo dėl krizės Ukrainoje. NASA yra priklausoma nuo Rusijos kosminių laivų, gabenančių įgulos narius į Tarptautinę kosminę stotį. Už kiekvieno astronauto nuskraidinimą JAV moka Rusijai beveik 71 mln. dolerių (180 mln. litų).

Iki praeitų metų Rusijos kosminiai laivai skriedavo iki TKS dvi dienas. Pastarasis skrydis buvo penktasis kartas, kai buvo panaudota pagreitinta skrydžio procedūra, trunkanti tik šešias valandas. Po ankstesnio starto kovą įgulai teko atidėti susijungimą dėl sutrikimo programinėje įrangoje.