Nepilotuojamas kosminis laivas "Progress M-23M", kuris trečiadienį startavo iš Baikonūro kosmodromo Kazachstane, susijungė su TKS 21 val. 14 min. Grinvičo (ketvirtadienį 0 val. 14 min. Lietuvos) laiku - dviem minutėmis vėliau nei planuota, pranešė agentūra "Roskosmos".

Tuo metu stotis skriejo virš Peru vakarinės pakrantės, pridūrė JAV Nacionalinė aeronautikos ir kosmoso administracija (NASA).

Kapsulė atgabeno apie 2,4 tonos atsargų į stotį, kurios tarptautinę įgulą šiuo metu sudaro šeši nariai. "Progress" atskraidino degalų, vandens, deguonies, taip pat siuntinių nuo draugų ir šeimų.

TKS įgulai šiuo metu vadovauja Koichi Wakata, tapęs pirmuoju šias pareigas perėmusiu Japonijos astronautu. Stotyje taip pat yra Rusijos kosmonautai Aleksandras Skvorcovas, Olegas Artemjevas ir Michailas Tiurinas, kartu su amerikiečiais Steve'u Swansonuir Richardu Mastracchio.

Anksčiau šį mėnesį NASA paskelbė nutrauksianti kosminį bendradarbiavimą su Rusija, išskyrus TKS misijas, dėl Maskvos politikos Ukrainos atžvilgiu ir praeitą mėnesį įvykdytos Krymo aneksijos.

"Roscosmos" vadovo pavaduotojas Denisas Lyskovas šią savaitę sakė, kad agentūra neplanuoja jokių atsakomųjų veiksmų.

NASA tapo visiškai priklausoma nuo Rusijos kosminių laivų, gabenančių įgulos narius į TKS, kai Jungtinės Valstijos 2011 metais nurašė paskutinius daugkartinio naudojimo erdvėlaivius "Space Shuttle".