Dviejų metrų ilgio ir 50 centimetrų pločio sarkofagas yra gerai išsilaikęs, nepraradęs spalvų, nurodoma ministerijos pareiškime.

Pasak senienų ministro Mohamedo Ibrahimo, plunksnų piešiniai ant senovinių sarkofagų yra aptinkami labai retai.

„Sarkofagas priskiriamas 17-ajai dinastijai (1600 m.pr.Kr)“, – sakė ministerijos faraonų skyriaus vadovas Ali El-Asfaras.

„Remiantis pirminiais sarkofago tyrimais ir ant jo esančiais užrašais, jame palaidotas asmuo galėjo būti svarbus valstybės veikėjas“, – kalbėjo jis.

Ant sarkofago yra hieroglifiniai užrašai, kurie, kaip tikima, turėjo palengvinti mirusiojo kelionę į pomirtinį gyvenimą.

Plunksnos simbolizuoja Egipto senovės teisingumo deivę Maat, kuri, kaip buvo tikima, ant vienos svarstyklių lėkštelės deda mirusiojo širdį, ant kitos – savo plunksną, ir taip nusprendžia žmogaus pomirtinį likimą.

Sarkofagas rastas Luksoro vakarinėje pakrantėje esančioje senovinėje kapavietėje, šalia karalienės Hačepsut, kuri priklausė 18-ajai nuo 1502 iki 1482 m.pr.Kr. Egiptą valdžiusiai dinastijai, sandėlių valdytojo kapo.

Trylika metų Luksore dirbantys ispanų archeologai pernai surado medinį penkiamečio berniuko iš 17-osios dinastijos laikų sarkofagą.