16
Kitas

Isaacas Newtonas (1642-1727)

Bet netgi jei negalite priskirti savęs matematikos gerbėjų stovyklai, sunku nuginčyti, kad šis mokslas yra vienas iš esminių veiksnių, lėmusių neįsivaizduojamai greitą mūsų visuomenės evoliuciją. Matematika padėjo mums nuskristi į Mėnulį. Matematika padėjo mums atskleisti DNR paslaptis, sukurti ir perduoti elektrą šimtų kilometrų atstumais, kad galėtume jos teigiamais patogumais naudotis namie ir darbe, matematika padėjo sukurti kompiuterius ir viską, ką kompiuteriai daro. Be matematikos iki šiol turėtume gyventi olose ir žvalgytis, kad mūsų nepričiuptų koks kardadantis tigras.

Mūsų istorijoje gausu pasakojimų apie matematikus, padėjusius patobulinti mūsų matematikos supratimą, bet tik keletas iš jų išsiskiria savo genialiais darbais ir intuicija, padėjusiais žmonijai į priekį ne ropoti, bet šuoliuoti, peršokant visas iškilusias kliūtis. Jų mintys ir atradimai net ir po šimtmečių nepraranda aktualumo – be tų darbų nebūtų nei mobiliųjų telefonų, nei kosminių palydovų, nei automobilių. Svetainė mnn.com atrinko penkis genialiausius matematikus, kurių darbai atliko tikrai ne menkiausią vaidmenį formuojant mūsų šiandienos pasaulį ir nesiliaus to daryti net po šimtmečių.

16
Kitas

Isaacas Newtonas (1642-1727)

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (383)