„Tai bus ne kopija, o visiškai toks pats olimpinis deglas“, - kosmoso agentūros „Roskosmos“ vadovo pavaduotojas Vitalijus Davydovas sakė naujienų agentūrai „Interfax“.

Pasak jo, to išėjimo į atvirą kosmosą scenarijus jau suderintas su šalies olimpiniu komitetu, tačiau daugiau detalių apie šią ceremoniją V. Davydovas nepateikė.

Olimpinis deglas nebus uždegtas, nes olimpinės ugnies nebūtų įmanoma atgabenti į Tarptautinę kosminę stotį (TKS), pridūrė pareigūnas.

Vienas kosminės pramonės šaltinis sakė „Interfax“, kad TKS narius skraidinančių kosminių laivų tvarkaraštis bus specialiai pakeistas, kad galėtų įvykti ši ceremonija.

Olimpinį deglą taip pat planuojama nugabenti į giliausio pasaulyje Baikalo ežero dugną ir Elbruso kalną Kaukaze - aukščiausią viršūnę Rusijoje, o pagal kai kuriuos šaltinius - ir Europoje.

Planuojama, kad deglą į atvirą kosmosą lapkritį išneš Rusijos kosmonautai Olegas Kotovas ir Sergejus Riazanskis. Deglas bus grąžintas į Žemę kartu su TKS įgulos nariais lapkričio 12 dieną, nurodė šaltinis.

„Roskosmos“ kovą buvo paskelbusi, kad ceremonija atvirame kosmose planuojama rugpjūtį.