Torunės Mikalojaus Koperniko universiteto žvaigždėtą dangų studentai gali tyrinėti nemokamai, visi kiti privalo pirkti bilietus, kainuojančius apie 10 zlotų, ir juos dar užsisakyti prieš keletą mėnesių. Kiekvienas seansas trunka 40 minučių.

„Už mano nugaros sumontuotas CAIZ projektorius, kuriuo dirbtiniame 15 metrų danguje galime stebėti 6000 žvaigždžių. Salėje 196 vietos žmonėms, norintiems pasigėrėti Visatos astronominiais reiškiniais. Rengiame atskiras programas vaikams, moksleiviams, šeimoms bei turistams iš užsienio. Savaitgaliais dažni svečiai: seneliai su anūkais“, – sako Torunės planetariumo-muziejaus vadybininkas Krzystofas Semrau.

Planetariume – visa informacija apie Visatą, Saulės planetas ir apie Žemę: kiek sveria dangaus kūnai, kaip juda žemė, kodėl Saturnas, Jupiteris, Uranas ir Neptūnas vadinamos planetomis milžinėmis, kaip jos atrodo dieną ir kaip naktį.

„Tai ne tik mokslui skirtas planetariumas, jis savo interaktyvumu patrauklus ir kitiems. Orbitos salėje veikia Geodium paroda – turistams tai tikras mokslo nuotykis. Žmonės gali patys pasidairyti po kosmosą, pamatyti, kaip juda žemė, Saulės sistemos planetos, pamatyti kaip formuojasi tornadas, audra, vaivorykštė ar kopos“, – pasakoja K. Semrau.

Astronomijos ir gamtos mokslų informaciniame centre moderniai įrengtas planetariumas jau keleri metai išsilaiko pats.