Australijos geografai apie klaidą sužinojo ir reikiamas žinybas informavo vykdydami Gondvanos – superkontinento, kurį prieš dešimtis milijonų metų sudarė dabartiniai Afrikos, Australijos, Antarktidos, Pietų Amerikos kontinentai ir Indijos subkontinentas – fragmentus. Geografai labai nustebo, kai vietoje, kur, anot „Google Earth“, turėjo būti Smėlio sala, jų navigacinis žemėlapis parodė tik 1,4 tūkst. metrų gylį. Greičiausiai, tai tėra paprasčiausia serverio klaida, mano specialistai.

Kaip sakė mokslinei ekspedicijai vadovavusi Maria Seton, neegzistuojanti sala moksliniuose darbuose buvo minima pastaruosius 12 metų. „Netgi mūsų kapitono jūriniame žemėlapyje buvo pažymėta Smėlio sala. Greičiausiai klaida įsipainiojo pasaulio geografinių duomenų bazėje, pagal kurią ir sudarinėjami žemėlapiai“, - mano mokslininkė.

„Google Maps“ atstovas Australijoje ir Naujojoje Zelandijoje Nabilis Naghdy korporacijos kaltę taip pat neigia ir teigia, jog, „sudarinėdami žemėlapius, jie konsultuojasi su autoritetingomis tarnybomis ir viską pertikrina“. Norint klaidingą informaciją ištaisyti, specialistas patarė interneto vartotojams pasinaudoti funkcija „pranešti apie problemą“, kuri apie klaidą informuos ne tik kitus vartotojus, bet ir pačius programos kūrėjus.

Visą tą laiką mistinis objektas į Prancūzijos, kuriai ir turėtų priklausyti neegzistuojanti sala, valstybinius žemėlapius įtrauktas nebuvo, pastebi „RIA Novosti“.

„Google“ žemėlapiai gana dažnai minimi tiek mokslinių atradimų, tiek tarptautinių skandalų kontekste. Rugpjūtį „Google Earth“ programa vienai amerikietei padėjo atrasti du iki tol nežinomus piramidžių kompleksus Egipte, tačiau moteriai savo atradimą dar teks įrodyti. 2011 metais „Google Oceans“ darytose Atlanto vandenyno nuotraukose vartotojai aptiko kažką panašaus į gatvių sankryžą – imtą manyti, jog tai paslaptingosios Atlantidos liekanos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)