Beveik penktadalis vaikų (19 proc.) žino, kas yra mokslinių TV laidų vedėjas prof. Brianas Coxas ir mėgsta jo laidas, labai didelė dalis vaikų nesugebėjo atpažinti pačių svarbiausių žmonijos istorijoje mokslo pasaulio atstovų: Charleso Darwino neatpažino 63 proc. apklausos dalyvių,, Louiso Pasteuro – 75 procentai, Thomaso Edisono – 62 procentai, o Isaaco Newtono – 61 procentas.

Šios šalies moksleiviai, per savaitę priešais televizoriaus ekranus sudeginantys vidutiniškai 17 valandų ir 34 minutes savo laiko, bet beveik pusė jų nežino, kad televizijos išradėjas yra Johna Logie Bairdas. Tiesą sakant, ketvirtis šios šalies aštuonmečių (24 proc.) šventai tiki, kad televiziją išrado jų ministras pirmininkas Davidas Cameronas, rašo independent.co.uk.

Kiti įdomesni apklausos metu išaiškėję dalykai:

Beveik ketvirtis aštuonmečių (22 proc.) mano, kad Stephenas Hawkingas yra kirpėjas;

Tiek pat septynmečių yra įsitikinę, kad Thomas Edisonas išrado „Facebook“;

Beveik dešimtadalis (8 proc.) vaikų galvoja, kad Charlesas Darwinas garsėja tuo, jog dalyvavo TV realybės šou;

Apie trečdalį pagrindinės mokyklos vyresnių klasių moksleivių (11-14 metų) nežinojo, kad gravitaciją aprašė Isaacas Newtonas, nors šis klausimas yra įtrauktas į atitinkamų klasių mokymo programą.

Įdomu, o ką sužinotume, jei būtų apklausti Lietuvos vaikai? Kokia jų dalis pareikštų, kad Lietuvos himną sukūrė Radžis?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (96)