Mumifikavęsis mamutas atkastas beveik visas: išlikę ne tik kaulai, kailis, riebalų sluoksnis, bet ir kūno audiniai – ką ir bekalbėti apie įspūdingas iltis. Manoma, kad radinys turėtų sverti apie pusę tonos.

Rusijos naujienų tarnybos informuoja, jog Jevgenijaus Salinderio atrastas mamutas mirė sulaukęs 15 metų, o gyveno prieš 30 tūkst. metų. Gyvūnas įšalo lede, todėl jo kūnas taip puikiai išsilaikė. Mamutų palaikų Sibire randama nuo XIX a., tačiau šis egzempliorius yra bene geriausiai išsilaikęs iš visų rastų mamutų fosilijų. Nuotraukose aiškiai matosi mamuto iltys ir šonkauliai.

Mamuto mumija jį atradusio berniuko garbei pavadinta Ženia. Rusijos mokslų akademijos mamutų tyrinėjimų specialistas Aleksejus Tichonovas žurnalistams pabrėžė, jog paskutinįsyk Rusijoje taip gerai išsilaikę mamuto palaikai buvo rasti 1901 m., taip pat Krasnojarsko regione, tačiau kiek piečiau.

Mamuto skeletas taps Taimyro regioninių studijų muziejaus nuosavybe, tačiau jo darbuotojai mielai suteiks galimybę kolegoms iš Maskvos ir Sankt Peterburgo zoologijos ir paleontologijos institutų nuodugniai ištirti radinį.