Per tuos metus Vilniaus universitetą baigė daugiau kaip tūkstantis biochemikų ir biofizikų. Jie kartu su kitų sričių specialistais vystė biotechnologijos pramonę, kūrė ir stiprina mokslo centrus, sėkmingai dirba medicinos įstaigose ir kitur. Biochemikai yra Lietuvos seimo narys mokslų daktaras Egidijus Vareikis, Lietuvos televizijos direktorius Rolandas Maskoliūnas. Katedros auklėtinis Algimantas Markauskas buvo vienas iš pasaulio mokslo visuomenės gerbiamos kompanijos „Fermentas“ kūrėjas. Šiuo metu jis yra tarptautinės kompanijos „Thermo Fisher Scientific“ Vilniaus padalinio generalinis direktorius. Ilgus metus katedrai vadovavo dabartinis Vilniaus Universiteto rektorius Benediktas Juodka, buvęs Lietuvos mokslų akademijos prezidentas.

DELFI komentatorių diskusijoje apie blogą Lietuvos aukštojo mokslo padėtį nuskambėjo toks teiginys: „Vilniaus licėjaus ir kai kurių kitų Lietuvos gimnazijų auklėtiniai įstoja į užsienio universitetus. Kai Lietuvos universitetų absolventai bus pajėgūs tęsti studijas užsienyje, tik tada galėsime kalbėti apie gerą studijų kokybę“. Kelios dešimtys Vilniaus universiteto Biochemijos ir biofizikos katedros studentų baigė ar tęsia aukštesnių pakopų studijas Oksforde, Kembridže, Harvarde. Penki šiais metais biochemijos bakalauro studijas baigę katedros absolventai buvo priimti į Kopenhagos ir Lundo universitetų magistrantūrą. Katedra gauna laiškų iš geriausių Danijos ir Vokietijos mokslo centrų, kur trumpalaikėms dalinėms studijoms išvykę studentai savo žiniomis ir gebėjimais maloniai stebina laboratorijų vadovus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)