Praėjusiais metais paskutinį kartą į kosmosą kilęs erdvėlaivis „Endeavour“ iš Kennedy kosminio centro Floridos valstijoje sekmadienį ant specialiai modifikuoto „Boeing 747“ kupros turėjo išskristi į Kalifornijos valstiją, tačiau NASA agentūra dėl prastų oro sąlygų buvo priversta kelionę dienai atidėti.

Erdvėlaivio, kurio dviejų dešimtmečių tarnavimo trukmės „rida“ yra 184 mln. kilometrų, į Los Andželo oro uostą atvyks su kelias tarpiniais sustojimais ir demonstraciniais skrydžiais virš miestų.

Kelias savaites pastovėjęs angare Los Andžele erdvėlaivis bus pergabentas į Kalifornijos kosminį centrą, kuriame bus eksponuojamas nuo spalio 30 dienos.

NASA agentūrai praėjusiais metais nutraukus 30 metų vykdytą daugkartinio naudojimo erdvėlaivių programą, didieji JAV miestai susigrūmė dėl teisės „priglausti“ kurį nors iš nurašytųjų erdvėlaivių.

„Eandeavour“ kelionė į Los Andželą bus savotiškas grįžimas namo – šis erdvėlaivis po „Challenger“ katastrofos buvo pastatytas visai greta Los Andželo, Palmdale mieste.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)