Jei taip iš tikrųjų ir bus, 52 metų S.Brightman į kosmosą skris 2015 metais ir taps pirmąja už tokį skrydį susimokėjusia kliente po „Cirque du Soleil“ įkūrėjo Guy Laliberte kosminės kelionės 2009 metais, sakė pareigūnas, kurio pavardė neskelbiama.

Rusija į TKS jau yra nuskraidinusi septynis privačius keleivius, kurių kiekvienas, kaip pranešama, sumokėjo mažiausiai po 20 mln. dolerių. Pirmuoju tokiu keleiviu 2001 metais tapo Amerikos investuotojas Dennisas Tito. Tuo tarpu G.Laliberte garsus tuo, kad į kosmosą skrido su raudona klouno nosimi.

Vėliau vietų trivietėse rusų kapsulėse „Sojuz“ ėmė trūkti, nes JAV kosmoso agentūra praėjusiais metais baigė eksploatuoti savo daugkartinius erdvėlaivius, ir rusų raketos liko vienintelė galimybė įguloms keliauti į TKS.

S.Brightman, kuri išgarsėjo Londono ir Niujorko spektakliuose „Operos vaiduoklis“, maždaug prieš mėnesį apsilankė Rusijoje ir gavo medicininės komisijos leidimą pradėti treniruotis Kosmonautų rengimo centre netoli Maskvos, pridūrė šaltinis.

Kol kas nepavyko susisiekti su S.Brightman agentu ir JAV įsikūrusios firmos „Space Adventures“, kuri anksčiau yra organizavusi tokias keliones, darbuotojais.

Dainininkė 9-ajame dešimtmetyje buvo ištekėjusi už kompozitoriaus Andrew Lloydo Webberio, o po skyrybų pradėjo labai sėkmingą solinę karjerą, kurios metu pristatė klasikinę muziką platesnei auditorijai ir pardavė milijonus įrašų.

Minėtas šaltinis Rusijos kosmoso industrijoje sakė, kad dėl planų 2015 metais nusiųsti į TKS dviejų žmonių įgulą metams, o ne įprastam pusmečiui, atsiras vieta vienam komerciniam keleiviui, pranešė „Interfax“.

Rusijos kosmoso agentūra „Roskosmos“ trečiadienį nurodė, kad pritaria idėjai palaipsniui pailginti ekspedicijas į TKS iki metų, bet pridūrė, kad sprendimas šiuo klausimu dar nepriimtas.