„Remontuojant vieną iš raketos-nešėjos „Proton-M“ agregatų specialistai į variklio baką įmetė pašalinių daiktų. Šių daiktų suradimas ir pašalinimas truko beveik parą. Dėl to raketos paleidimą nuspręsta perkelti iš liepos 7 d. į liepos 9 d.“, - paskelbė Chruničiovo kosminio centro Baikonūre atstovas. Jis pridūrė, kad taip pat dėl skaičiavimų klaidos teko atlikti papildomų tikrinimų.

Tai jau nebe pirmas raketos starto atidėjimas. Iš pradžių planuota „Proton-M“ į kosmosą iškelti birželio 19 dieną, tačiau tos dienos paleidimas buvo atidėtas išaiškėjus techniniam gedimui, susijusiam su vieno iš raketos-nešėjos valdymo sistemos įrenginio veikimo sutrikimu. Tuomet, birželio 18 dieną, kosmodromo atstovas pareiškė, jog gedimas bus pašalintas per greičiausią įmanomą laiką, o startas perkeltas į birželio 20 dieną.

Tačiau jau kitą dieną Rusijos kosmoso agentūra „Roskosmos“ paskelbė, kad specialistams nepavyko pašalinti techninių „Proton-M“ gedimų, todėl raketos paleidimą nuspręsta atidėti neribotam laikui.

„Sirius-5“ - komercinis geostacionarinis ryšio palydovas, priklausantis Nyderlandų palydovų operatoriui „SES World Skies“. Palydove įtaisyti 36 Ku diapazono imtuvai-siųstuvai, numatyta, kad palydovo paslaugomis naudotųsi Šiaurės Europos, Baltijso regiono ir Afrikos rinkos vartotojai. Taip pat palydove yra 24 C diapazono imtuvai-siųstuvai, užtikrinantys plačiajuostį ryšį. Numatytas palydovo tarnavimo laikas – daugiau nei 15 metų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (177)