Pirmą kartą rengiamas forumas „Life Sciences Baltics 2012“ yra didžiausias tokio pobūdžio renginys ne tik Lietuvoje, bet ir visame Baltijos regione. Pasak organizatorių, forumas suteiks unikalią galimybę tarptautiniu mastu pristatyti Baltijos šalių potencialą bei puoselėti tarptautinį mokslo ir verslo bendradarbiavimą gyvybės mokslų srityje. Verslininkai turės puikią progą atrasti naujų bendradarbiavimo ir plėtros galimybių.

„Intensyviai ruošiamės renginiui ir džiaugiamės, kad artėjantis forumas kasdien sulaukia vis didesnio dalyvių bei lankytojų susidomėjimo. Konferencijos programa vertinga tiek dėl pranešėjų kompetencijos ‒ čia dalyvaus vieni iškiliausių savo sričių specialistų – tiek ir dėl patogios geografinės padėties pačiame Europos centre. Neabejojame, kad renginys sudarys galimybę išsamiai susipažinti su gyvybės mokslų ir aukštosiomis technologijomis grindžiamo verslo pasiekimais bei perspektyvomis, užmegzti vertingų kontaktų“, ‒ teigia renginį organizuojančios VšĮ „Versli Lietuva“ generalinis direktorius Paulius Lukauskas.

Vienas ryškiausių forumo akcentų – tarptautinė konferencija, tarp kurios pranešėjų yra gausus būrys pasaulyje pripažintų ir gyvybės mokslų srityje nusipelniusių asmenybių: bendrovės „Kadimastem”, kurios specializacija yra embrioninių kamieninių ląstelių pritaikymas medicinoje, vyr. mokslininkas, prof. Michel Revel (Izraelis), Olandijos Leideno biomokslų parko fondo vykdomoji direktorė Nettie Buitelaar, naują priešvėžinių preparatų kategoriją išradęs Hjustono universiteto (JAV) rektorius bei viceprezidentas tyrimams ir technologijų perdavimui dr. Rathindra Bose, ir kiti. Konferencijos plenarinę sesiją atidarys Nobelio premijos laureatė, prof. Ada E. Yonath.

Forumą „Life Sciences Baltics 2012“ organizuoja VšĮ „Versli Lietuva“. Renginio strateginė partnerė – LR ūkio ministerija. Išsamiau susipažinti su renginio programa ir registruotis dalyvauti forume „Life Sciences Baltics 2012“ galima interneto svetainėje www.lsb2012.lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)