Naudojant naująjį stiklą, elektronikos įrenginį į jį galima „įvynioti“, tvirtina kūrėjai.

Stiklas pademonstruotas Informacinių ekranų bendruomenės surengtoje verslo parodoje „Display Week“ Bostone (JAV).

Naujasis stiklas būtų tinkamas ne tik išmaniesiems telefonams, bet ir visiems ekranams, kurie nėra plokšti, teigia bendrovės atstovai.

Tačiau iki tol, kol bus sukurti tokie „prisitaikantys“ ekranai, naujasis stiklas galės būti naudojamas mobiliesiems įrenginiams, kurie nuolat plonėja.

„Ekranai vis labiau plinta, o gamintojai visomis išgalėmis siekia ploninti nešiojamuosius įrenginius ir didesnius ekranus“, - sakė „Corning“ „Willow Glass“ programos direktorius Dipakas Chowdhury.

Bostone pademonstruotas prototipas buvo popieriaus plonumo. Bendrovės atstovų teigimu, tokį stiklą galima gaminti vos 0,05 mm storio – tai yra didelė pažanga lyginant su dabartiniais 0,2 ar 0,5 mm storio ekranais.

Bendrovėms, kuriančioms naujas įprastinių ir lietimui jautrių ekranų technologijas, jau išsiuntinėti naujo stiklo bandiniai.

Naujos kartos „Gorilla Glass“?

Medžiaga, panaudota gaminant „Willow Glass“, buvo sukurta įmonės stiklo gaminimo proceso, pavadinto „Fusion“, metu.

Taikant šį procesą sudėtinės dalys įkaitinamos iki 500 ºC ir išliejamas stiklo lapas, kuris gali būti apsukamas aplink cilindrinius ritinius, kaip tradicinėse spausdinimo staklėse.

Toks vientiso lapo vyniojimo per cilindrus metodas palengvina ir pagreitina masinės gamybos procesą, lyginant su stiklo karpymo procesu, kuris paprastai naudojamas gaminant itin ploną stiklą.

Ateityje „Willow Glass“ gali pakeisti jau gana plačiai išmaniuosiuose telefonuose ir planšetiniuose kompiuteriuose naudojamą „Gorilla Glass“.

Šiemet parodoje CES Las Vegase (JAV) „Corning“ pristatė ir „Gorilla Glass 2“ stiklą, kuris, įmonės atstovų teigimu, gali būti arba 20 proc. tvirtesnis už pirmtaką, arba 20 proc. plonesnis.

Pirmosios kartos „Gorilla Glass“ 33 gamintojai naudoja 575 skirtinguose produktuose, iš viso šiuo stiklu padengta daugiau nei pusė milijardo įrenginių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)