Po to, kai balandžio 22 dieną buvo stebėtas dangumi lekiantis ugnies kamuolys, meteoritų ieškotojai rado uolos fragmentus, identifikuotus pagal išsilydžiusį nuo skriejimo atmosfera paviršių. NASA ir SETI Institutas, įsikūręs Mountain View, Kalifornijoje, taip pat sutelkė paieškos komandas iš maždaug 30 mokslininkų trapių juodų uolienų paieškai.

Pasirodė, kad meteoritą sudaro yra labai reto tipo uoliena, vadinamasis CM chondritas, esantis mažiau, nei 1 % ant Žemės nukritusių meteoritų. Billas Cooke'as iš NASA Meteoroidinių aplinkų biuro Marshallo skrydžių centro Huntsville mieste Alabamoje, sako, kad dar neaišku, ar tokie meteoritai reti dėl to, kad lengviau sudega atmosferoje ar dėl to, kad jų tiesiog mažiau kosmose.

Murchisono meteoritas, didelis CM chondritas, nukritęs Australijoje 1969 metais, yra viena labiausiai tyrinėjamų uolienų pasaulyje.

CM chondritai išskirtiniai ne tik tuo, kad yra reti - juose yra daug anglies ir organinių medžiagų, pavyzdžiui, aminorūgščių. Kai kas mano, kad tokie meteoritai galėjo atnešti pirmus gyvybės elementus į Žemę. Kadangi CM chondritai yra vieni iš seniausių uolų tipų visatoje, Cooke'as sako, kad naujai atrastų fragmentų datavimas bus prioritetinė užduotis.

Taip jau nutiko, kad meteoritas nukrito toje pačioje teritorijoje, kurią prieš daugiau, nei 150 metų buvo užplūdę ieškotojai per Kalifornijos aukso karštligę – ir dabar Kaliforniją užplūdo meteoritų ieškotojai. Franckas Marchisas iš SETI instituto sako, kad visuomenės susidomėjimas buvo didžiulis. Į kritimo vietą atvyko daugiau, nei 1000 žmonių, klausdami mokslininkų, ar jų rastos uolienos yra meteoritai. B. Cooke'as mano, kad dėl retumo 30 gramų CM chondrito vertas maždaug 6000 JAV dolerių.