Programuotojas iš Kalifornijos Morinas Clemmonsas tyrinėjo senuosius Egipto hieroglifus ir jo dėmesį patraukė žmogaus su virvelėmis piešinys. Virvelės tiesėsi į viršų ir jungė žmogučio figūrą su kitu atvaizdu, kuris buvo aiškinamas kaip “paukštis”. Programuotojui dingtelėjo mintis, jog tai visai ne paukštis, o paprasčiausias aitvaras. M.Clemmonsas nusprendė patikrinti savo teoriją praktikoje ir sukonstravo didžiulį aitvarą, prie kurio pritvirtino 180 kilogramų sveriantį cemento luitą. Didžiausiai jo nuostabai, eksperimentas pavyko ir luitas pakilo į orą.

M.Clemmonsas apie savo atradimą papasakojo Kalifornijos universiteto egiptologijos profesorei Mortesai Gharib. Buvo padarytas antras eksperimentas ir šį kartą į orą pakilo 3,5 tonos obeliskas. Mokslininkė ir programuotojas apstulbo išvydę, kaip lengvai obeliskas atsiplėšė nuo žemės. Šis atradimas tapo naujos teorijos pagrindu, kurioje teigiama, kad egiptiečiai piramidžių statybai naudojo aitvarus. Mokslininkai neatmeta galimybės, kad Stounhendžas ir kiti monumentalūs statiniai Didžiojoje Britanijoje taip pat buvo sukurti pasitelkus aitvarus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją