Daktaras Davidas Ralphas gruodžio 8 dieną Londone, per Europos lytinės medicinos bendrijos konferenciją pristatys neseniai atliktų operacijų rezultatus. Šiomis operacijomis buvo koreguojama anomalija – mikropenis. Anomalija būdinga 0,6 proc. vyrų. Vidutinio vyro lytinio organo ilgis yra apie 12,5 cm. Mikropenio ilgis yra mažesnis nei 7 cm.

Ši anomalija galima tuomet, kai antrą ir trečią nėštumo trimestrą nešiojančios motinos organizme būna netinkamas testosterono kiekis, tačiau galimos ir kitos priežastys: genetinės kilmės arba nejautrumas androgenams, kai vaisius pradeda vystytis vyriškos lyties, tačiau augimo metu jis būna nejautrus vyriškam hormonui testosteronui. Šią problemą siūloma gydyti keliais būdais. Kartais galima apsvarstyti ir lyties keitimo operaciją.

Faloplastijos (penio padidinimo operacijos) metu paimama odos klostė nuo paciento dilbio, o iš jos formuojamas 10-12 centimetrų ilgio penis. Kad išliktų erogeninis jausmas, į transplantuotos odos paviršių inkorporuojamas tikrasis penis. Pacientams pailginama šlaplė, įdedamas pripučiamas penio protezas, taigi šiuo organu galima šlapintis, įmanoma ir lytinė sueitis.

Britų chirurgai šią operaciją atliko devyniems 19-43 metų vyrams. Trys iš jų yra hermafroditai, dviejų problemos sietinos su androgenais (hormonų grupė, kuriai priklauso ir testosteronas). Vieno paciento androgenų gamyba susilpnėjo po chemoterapijos.

Po operacijos visi pacientai buvo patenkinti kosmetine savo penio išvaizda. Keturi iš jų sugebėjo šlapintis stovint. Keturi sugebėjo reguliariai turėti lytinius santykius. Tačiau daliai pacientų kilo daug komplikacijų – pavyzdžiui, infekcijos ar cilindro pasislinkimas, dėl ko vėliau reikėjo papildomų operacijų.

Londono universiteto koledžo urologijos instituto darbuotojas daktaras D.Ralphas sakė: „Ši operacija gali pakeisti jaunų vyrų gyvenimą, padidinti jų savigarbą ir gyvenimo kokybę, nes po operacijos įmanoma lytinė sueitis, kuri daliai iš jų būna pirmoji gyvenime. Tačiau pacientai turi žinoti apie didelę šios procedūros komplikacijų tikimybę“.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją