Humanitarinių mokslų srityje mokslo premija už darbų ciklą "Lietuvos bernardinų meninis paveldas. Vilniaus konvento architektūros ir dailės tyrimai" apdovanota Rūta Janonienė. Mokslo premija taip pat skirta Mykolui Michelbertui už darbų ciklą "Senojo geležies amžiaus (I-IV a.) baltų genčių materialinė ir dvasinė kultūra, Lietuvos gyventojų prekybiniai ryšiai".

Fizinių mokslų srityje mokslo premijos laureatais tapo Darius Čeburnis, Vidmantas Ulevičius, Kęstutis Kvietkus, jie apdovanoti už darbų ciklą "Atmosferos aerozolio dalelės: fizinės-cheminės savybės ir įtaka klimato kaitai, oro taršai ir sveikatai".

Mokslo premija už darbų ciklą "Gamtinės kilmės ir sintetiniai polielektrolitai aukštosioms technologijoms" taip pat apdovanoti Ričardas Makuška, Algirdas Žemaitaitis.

Biomedicinos mokslų srityje geriausiais pripažinti Zitos Aušrelės Kučinskienės darbų ciklas "Aterosklerozės patogenezės mechanizmai: molekulinių žymenų paieška ir tyrimas" bei Osvaldo Rukšėno ir Aido Alaburdos darbų ciklas "Nervų sistemos veiklos ir patologijos mechanizmų tyrimas".

Technologijos mokslų srityje mokslo premijos laureatais tapo Prutenis Petras Janulis (po mirties), Violeta Makarevičienė, Eglė Sendžikienė už darbų ciklą "Naujos žaliavos ir metodai biodyzelino gamybai".

Nacionalinių mokslo premijų pavieniams mokslininkams ir jų kolektyvams dydis - 101 tūkst. litų. Premijas laureatams planuojama įteikti iki kovo 11 d.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)