Lietuvos energetikos institute veikiantis Vandenilio energetikos technologijų centras yra vienas moderniausių tokio pobūdžio mokslo centrų Europos Sąjungoje, garsėjantis naujų konkurencingų technologijų kūrimu. Vandenilio energetikos vystymasis ypač svarbus, sprendžiant ekologines bei energetinės nepriklausomybės problemas.

„Mes kuriame įvairias medžiagas ir technologijas, kurios leistų žmonėms taikyti kasdieniame gyvenime vandenilį ir pirmiausia tai yra susieta su transporto sektoriumi, tai yra mes stengsimės, kad žmonės galėtų pakeisti šiuo metu naudojamus dyzeliną ir benziną į vandenilį“, – sako Lietuvos energetikos instituto Vandenilio energetikos technologijų centro vadovas dr. Darius Milčius.

Vandenilis yra efektyvus ir gamtą tausojantis energijos nešiklis, todėl ieškoma būdų jį pritaikyti ne tik transporto srityje, tačiau ir pramonėje, buityje.

Mokslo centras atviras ir studentų vykdomiems mokslo tiriamiesiems darbams doktorantūros, magistratūros bei bakalauro studijų metu, bendradarbiauja su Kauno technologijos, Vytauto Didžiojo ir Vilniaus universitetais bei užsienio aukštosiomis mokyklomis.

Šiam projektui pinigai skirti iš Europos Sąjungos Struktūrinių fondų ir valstybės biudžeto, praneša LTV naujienų tarnyba.