Pasak J.Levino, penkios ar šešios valandos miego - žmogui biologiškai būtina norma, o kiek dar miegoti, kiekvienas pasirenka pats.

Penktadienį spaudos konferencijoje Maskvoje Somnologijos centro direktorius taip pat pranešė, kad, jo duomenimis, įvairiais miego sutrikimais skundžiasi 8-18 proc. Žemės gyventojų.

Maždaug 5 proc. visų žmonių pasaulyje miegodami griežia dantimis, kitiems sutrinka kvėpavimas, dar kiti patiria nenormalaus rijimo sindromą arba juos ištinka epilepsijos priepuoliai, jau nekalbant apie banalų knarkimą.

Neretai žmones ištinka netikėtos naktinės mirties sindromas, jis pasitaiko ne tik tarp suaugusiųjų, bet ir tarp vaikų.

Kad būtų galima atsikratyti miego sutrikimų, J.Levinas pataria užmigti ir keltis kasdien tuo pačiu laiku. "Be to, kovoti su nemiga padeda vėsus dušas prieš miegą ir pasivaikščiojimas bei vakarieniavimas vėliau kaip prieš tris valandas iki miego", - sakė jis.

J.Levinas pažymėjo, kad normalaus miego labai lengva netekti, o tai gali sukelti įvairių žmogaus organizmo fizinių ir psichinių sutrikimų, net depresiją.

"Tačiau dažnai nemiga būna tik vienas įvairių ligų - neurozių, perdėto rūpinimosi savo sveikata, "rausimosi savyje"- požymių", - įspėjo specialistas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją