Šios televizijos epopėjos siužete rodoma, kad trikorderis yra portatyvinis įrenginys, kurį galima naudoti tiriant įvairiausius aplinkos objektus. Duomenis įrenginiui reikia įvairūs jutikliai, o įrenginio viduje duomenys būna apdorojami ir įrašomi. Serialo herojai trikorderį naudojo geologiniams, meteorologiniams ir biologiniams tyrimams.

Be to, fantastai sumanė ir medicininę trikorderio versiją. Seriale šis įrenginys buvo komplektuojamas su papildomu išoriniu didelio jautrumo jutikliu. Jis buvo naudojamas pilnai organizmo būklei įvertinti, įvairių ligų diagnostikai, vidaus organų veiklos sutrikimų vertinimui.

Analogiško įrenginio kūrėjai gali išlošti nemažą pinigų sumą. Konkurso sąlygose numatyta, kad mobilus įrenginys turi nustatyti pagrindinius sveikatos rodiklius bei diagnozuoti 15 skirtingų ligų minimaliai invaziniu ar visiškai neinvaziniu būdu.

Apie naująją premiją „Qualcomm“ paskelbė tarptautinėje parodoje „Consumer Electronics Show“ Las Vegase. Premijos steigėjai išreiškė viltį, kad prizinis fondas paskatins veikti inžinierius, kurie galėtų mokslinę fantastiką paversti medicinine realybe.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją