Penktadienį pareigūnas pareiškė, kad kosminis aparatas gali nukristi į Atlanto, o ne į Ramųjį vandenyną, kaip teigta anksčiau, praneša naujienų agentūra AFP.

Šaltinis Rusijos kosmoso pramonėje teigė, kad „Fobos-Grunt“ greičiausiai į atmosferą pateks sekmadienio vakarą Maskvos laiku, o ne popietę, kaip anksčiau skelbė kosmoso agentūra „Roskosmos“.

Tai reiškia, kad „Fobos-Grunt“ į atmosferą pateks skriedamas virš Argentinos, o jo nuolaužos pasklis Atlanto vandenyne“, naujienų agentūrai „Interfax“ teigė neįvardintas šaltinis.

Ketvirtadienį „Roskosmos“ paskelbė diagramą, rodančią, kad 165 mln. dolerių kainavęs kosminis aparatas gali nukristi bet kurioje Žemės vietoje, esančioje į pietus nuo Londono ir į šiaurę nuo piečiausio Naujosios Zelandijos taško.

Kosmoso agentūra pranešė apskaičiavusi, kad sekmadienio popietę tarp šiaurės vakarinių Madagaskaro krantų ir rytinės Afrikos pakrantės nukris 20–30 zondo nuolaužų, kurios svers apie 200 kilogramų.

Tačiau šaltinio teigimu, dabar atrodo, kad zondas savo paskutinįjį nusileidimą pradės keliomis valandomis vėliau – 20 val. Maskvos laiku (18 val. Lietuvos laiku), tad turės daugiau laiko priartėti prie Lotynų Amerikos.

Lapkričio 9 dieną paleistas nepilotuojamas „Fobos-Grunt“ turėjo keliauti į Marso palydovą Fobą ir iš ten pargabenti dirvožemio pavyzdžių. Tačiau po paleidimo jis įstrigo Žemės orbitoje.