111
Kitas

10. Ieškotojai, 1955 metų gruodžio 24 d.

Pasaulio pabaigos prognozės nėra naujausių laikų mada. Po tariamo Jėzaus žengimo į dangų pirmame šios eros amžiuje ankstyvieji krikščionys tikėjo, kad jis netrukus grįš gyvųjų ir mirusiųjų teisti, o gyvybė Žemėje baigsis, kaip kad aprašyta Evangelijoje pagal Morkų 13:24-26: „Tomis dienomis, po ano suspaudimo, saulė užtems, mėnulis nebeduos šviesos, žvaigždės kris nuo dangaus, ir dangaus galybės bus sukrėstos. Tada žmonės pamatys Žmogaus Sūnų, ateinantį debesyse su didžia galia ir šlove“.

Nuo tų laikų apokalipsės pranašysčių niekuomet nestigo. Bet kodėl? Dėl ko žmonės vis prognozuoja pasaulio pabaigą, dėl ko visuomet atsiranda šiomis prognozėmis tikinčiųjų? Galbūt kai kurie fanatikai jaučia poreikį praturtinti savo pasaulėžiūrą apreiškimais apie naujausią kosminį įvykį ar gamtos katastrofą. Ir galbūt tikintieji tokiais pasaulio pabaigos šaukliais tiesiog tikisi ištrūkti iš pasaulio, kuris jiems atrodo pernelyg žiaurus ir chaotiškas. Kokia bebūtų priežastis, jums turėtų patikti šis dešimties pasaulio pabaigos prognozių sąrašas, surinktas howstuffworks.com.

111
Kitas

10. Ieškotojai, 1955 metų gruodžio 24 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)